Отборите на Уулвърхемптън и Ливърпул играят при резултат 0:1 в преиграването

...
Отборите на Уулвърхемптън и Ливърпул играят при резултат 0:1 в преиграването
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Уулвърхемптън - Ливърпул 0:1

Отборите на Уулвърхемптън и Ливърпул играят при резултат 0:1  в преиграването на дуела им от ФА Къп. Харви Елиът изведе мърсисайдци напред с гол в 13-ата минута. 

На Gong.bg също ще проследим най-интересните моменти от мача

Още преди да измине и минута от мача се случи нещо много любопитно. Не в играта, само че на стадиона. При пробив на Адама Траоре отдясно, токът на целия стадион спря, оставяйки играчите и публиката на мрачно. Светлините обаче бързо бяха оправени и съдията даде разрешение срещата да продължи.

Иначе " вълците " започнаха по-добре срещата, атакувайки по фланговете още в първите минути да дуела. След това мърсисайдци поеха контрола над топката. Първата по-опасна обстановка за Ливърпул пристигна в 8-ата минута, когато Жозе Са имаше проблеми с хващането на центриране топка. Вратарят изпусна топката, до която можеше да стигне и футболист на " алените ", само че бързо поправи грешката си. Първият прецизен удар пристигна имнута по-късно и бе дело на Коди Гакпо, който обаче по никакъв метод не затрудни стража на Уулвс със слаб удар по земята. 

В 12-ата минута Аит Нури бе изведен с дълъг пас отляво. Футболистът на Уулвс съумя да овладее топката и да навлезе в наказателното поле на мърсисайдци, след което финтира Джеймс Милнър и опитва изстрел, който обаче бе блокиран.

Харви Елиът пое топката на центъра в 13-ата минута, завоюва си пространство. Той напредна и реши самичък да приключва офанзивата с изстрел от сериозна отдалеченост. Младежът изненада Жозе Са, пращайки страховит удар над него. Топката се озова в мрежата на " вълците ".

В 22-ата минута Джеймс Милнър изпрати балонно центриране към наказателното поле, където Ибрахима Конате опита да смъкна топката за Коди Гакпо. Нидерландецът бе изпреварен от бранител на Уулвс и топката бе изчистена, а по-късно съдията отсъди и засада на Конате.

Три минути по-късно Гакпо се стовари в наказателното поле на домакините, след конфликт с Аит Нури, само че съдията изрично сподели, че дузпа няма по какъв начин да има. В 32-ата минута пък още веднъж нидерландецът нанесе мощен изстрел от сложна позиция, настрана от вратата. Топката обаче мина над напречната греда.  Две минути по-късно Гакпо опита следващ изстрел, само че този път надалеч по-разочароващ и надалеч от задачата. 

В 35-ата минута Фабио Карвальо удвои преднината на мърсисайдци, откакто бе изведен от Наби Кейта. Радостта на " алените " продължи кратко, защото бе вдигнат байрак за засада. Така попадението на Карвальо бе анулирано.

В 40-ата минута Адама Траоре получи дълъг извеждащ пас и навлезе в наказателното поле на Ливърпул по десния фланг. Той опита мощен удар от сложна позиция, търсейки близкия ъгъл. Изстрелът му обаче бе извънредно неакуратен.

Elliott's goal is the difference at the break
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР